Sałatka z zupek chińskich

IMG_20140926_200055

Składniki:
– 2 opakowania zupek chińskich o smaku kurczaka (łagodna i pikantna)
– kapusta pekińska
– papryka
– 200 g szynki
– 2 łyżki majonezu
– sól
– pieprz

1. Zupki chińskie kruszymy i wraz z przyprawami wkładamy do dużej miski, a następnie zalewamy 1 szklanką wrzącej wody. Mieszamy i odstawiamy, aby makaron napęczniał i wchłonął wodę.

2. Kapustę pekińską, czerwoną paprykę i szynkę kroimy. Dorzucamy do makaronu.

3. Wszystko mieszamy z majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem.

1 Comment

Add a Comment
  1. Twój komentarz:
    Serdecznie zapraszam Twój blog do nawiązania współpracy z Mikserem Kulinarnym:
    http://zmiksowani.pl

    Nie wiem czy wiesz, ale Mikser Kulinarny jest serwisem zrzeszającym polskie blogi kulinarne. Obecnie posiada ponad 4 000 blogów w bazie, z których pobrał już ponad 600 000 przepisów kulinarnych. Nasz serwis jest jednym z najpopularniejszych serwisów kulinarnych w Polsce. Dzięki nam, fani kuchni utworzyli już ponad 25 000 wirtualnych książek kulinarnych, w których zapisali ponad 400 000 przepisów do wypróbowania na później! Twoje przepisy też mogą się w nich znaleźć :)

    pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Gorczyca © 2018 Frontier Theme