Zupa pomidorowa

2014-08-01-12.26.52Składniki:
– kość wieprzowa
– woda
– pomidory
– ewentualnie kostka rosołowa
– śmietana
– marchew
– sól
– pieprz
– bazylia świeża lub suszona
– natka pietruszki
/ilość składników wg uznania/
1. Przygotowujemy wywar, gotując kość wieprzową w wodzie. Wyjmujemy mięso, doprawiamy. Dodajemy startą lub pokrojoną marchewkę.
2. Pomidory myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i gotujemy w garnku aż będą bardzo miękkie.
Przecieramy przez sito.
3. Pomidory dodajemy do wywaru. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią. Dodajemy śmietanę, a na końcu natkę pietruszki.

2014-08-01-12.27.10

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Gorczyca © 2018 Frontier Theme