Ciasto jogurtowo-galaretkowe

Składniki:
– 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
– 3 opakowania galaretek w różnych kolorach, np.pomarańczowa, czerwona, zielona
– 500 g jogurtu naturalnego
– 1 opakowanie cukru wanilinowego
– 3 łyżki cukru
– 3 łyżeczki żelatyny

Każda z galaretek rozpuścić w 400 ml gorącej wody. Ostudzić,  następnie wstawić do lodówki, aby stężały. Żelatynę rozrobić w 125 ml wrzątku. Również odstawić do ostygnięcia.
Jogurt naturalny zmiksować, dodając cukier oraz cukier wanilinowy. Następnie wlać ostudzoną żelatynę i całość połączyć łyżką. Galaretki pokroić w niewielką kostkę, przełożyć do masy jogurtowej i delikatnie wymieszać. Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty i ostrożne wylać na nie masę galaretkowo-jogurtową. Wierzch wyrównać. Deser wstawić na kilka godzin do lodówki.

1 Comment

Add a Comment
  1. super pomysł na figlarne ciasto. Pomysł zapożyczony czy inwencja własna?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Gorczyca © 2018 Frontier Theme