Sałatka z ananasem

Składniki:

– mała główka kapusty pekińskiej

– pęczek rzodkiewki

– 1/2 pęczka koperku

– ogórek

– czerwona papryka

– ananas w plastrach

– 1/2 pęczka szczypiorku

– puszka kukurydzy

Sos:

– 5 łyżek majonezu

– 2 łyżki śmietany

– łyżeczka musztardy

– przyprawa ziołowa

 

1. Warzywa myjemy i osuszamy. Szczypiorek drobno kroimy. Ogórka obieramy. Ananasa i kukurydzę odsączamy. Ananasa kroimy w małą kostkę, kapustę w cienkie paski.

2. Rzodkiewki drobno kroimy (ewentualnie ścieramy na tarce o dużych oczkach), koperek siekamy. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kosteczkę. Ogórek również kroimy w  kosteczkę. Warzywa i ananasa wsypujemy do miski.

3. Przygotowujemy sos: majonez dokładnie mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy przyprawą. Polewamy sałatkę. Delikatnie mieszamy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Gorczyca © 2018 Frontier Theme