– mała główka kapusty pekińskiej
– pęczek rzodkiewki
– 1/2 pęczka koperku
– ogórek
– czerwona papryka
– ananas w plastrach
– 1/2 pęczka szczypiorku
– puszka kukurydzy
Sos:
– 5 łyżek majonezu
– 2 łyżki śmietany
– łyżeczka musztardy
– przyprawa ziołowa
1. Warzywa myjemy i osuszamy. Szczypiorek drobno kroimy. Ogórka obieramy. Ananasa i kukurydzę odsączamy. Ananasa kroimy w małą kostkę, kapustę w cienkie paski.
2. Rzodkiewki drobno kroimy (ewentualnie ścieramy na tarce o dużych oczkach), koperek siekamy. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne, kroimy w kosteczkę. Ogórek również kroimy w kosteczkę. Warzywa i ananasa wsypujemy do miski.
3. Przygotowujemy sos: majonez dokładnie mieszamy ze śmietaną. Doprawiamy przyprawą. Polewamy sałatkę. Delikatnie mieszamy.