Serowe otrębuski

Skład:

– 250 g sera białego

– po pół szklanki otrąb pszennych i otrąb owsianych

– 1 jajko

– 1 łyżeczka proszki do pieczenia

– cukier (najlepiej brązowy) ok. 1, 2 łyżki

– dżem

 

Ser, otręby, proszek do pieczenia, jajko i cukier połączyć i dobrze wymieszać. Z masy formować kuleczki (z 1,2 łyżek) i lekko je spłaszczyć. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. w każdym ciasteczku zrobić wgłębienie, w które następnie nałożyć trochę dżemu.

Piec w temp. ok. 180 st. C, aż się zarumienią.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Gorczyca © 2018 Frontier Theme