– 3 szkl. maki
– 1 i 3/4 szkl. cukru + 3 łyżki
– 7 jajek
– 1 i 1/2 kostki margaryny
– 3 łyżeczki proszku do pieczenia
– 1 kg twarogu
– 1 puszka brzoskwiń
– 1 opakowanie budyniu śmietankowego
– 1 opakowanie kisielu cytrynowego
1. Z mąki, 3 łyżek cukru, 5 żółtek, proszku do pieczenia i 1 kostki margaryny zagnieść ciasto. Połowę schłodzić, a resztą wylepić formę i piec w temp. 160 st. C ok. 15 min.
2. Pozostałą margarynę utrzeć z 3/4 szklanki cukru. Wbić 2 jajka oraz cały czas mieszając, dodawać zmielony twaróg i budyń. Dorzucić pokrojone brzoskwinie. Masę rozsmarować na upieczonym spodzie. 5 białek ubić z resztą cukru i kisielem. Pianę wyłożyć na wierzch i posypać ją startym schłodzonym ciastem. Piec ok. 60 min w temp. 180 st. C.