Bananowo-truskawkowa pychota

Składniki:

  • 6 jajek

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

  • 500 ml mleka

  • 1 kg mrożonych truskawek

  • 2 szkl. cukru

  • 2 galaretki truskawkowe

  • 1 szkl. mąki

  • 2 budynie bananowe

  • 1 kostka margaryny

  • kolorowa posypka

Białka ubić, dodać połowę cukru i żółtka. Na końcu połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia. Piec 40 min w temperaturę ok. 180 st. C. Pozostawić do wystygnięcia.

Rozmrożone truskawki włożyć do garnka, zagotować z resztą cukru i podgotować. Wsypać galaretki, wymieszać i zagotować. Schłodzić.

Budynie ugotować na mleku, ostudzone zmiksować z margaryną. Na biszkopt wyłożyć połowę masy budyniowej, na to truskawkową, przykryć pozostałą masą budyniową i posypać kolorową posypką.

2 Comments

Add a Comment
  1. pysznie wygląda a przepis wydaje się naprawdę prosty:) hmmm… może czas na ciasto w mojej kuchni:D zapraszam do mnie! u mnie dziś coś dla twarzy:) http://cataleya-do-boju.blog.pl/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Gorczyca © 2018 Frontier Theme